Mediëvistendag, 30 oktober 2015, Gent

Op 30 oktober vindt te Gent de 21ste Mediëvistendag plaats. Deze dag wordt georganiseerd door de Vlaamse Werkgroep Mediëvistiek, het Henri Pirenne Institute for Medieval Studies en de Onderzoeksschool Mediëvistiek.

Het programma omvat drie plenaire lezingen over het thema Civitas. Dit thema verenigt een breed spectrum aan mediëvisten met interesse in stedelijke ontwikkeling, gemeenschappen in religieuze en seculiere context, literatuur, politieke en artistieke representatie, … De sprekers zijn Julia Smith (Universiteit van Glasgow – Pirennelezing VWM), Katell Lavéant (Universiteit van Utrecht) en Marc Boone (Universiteit van Gent). In de namiddag presenteren doctorandi hun onderzoek in enkele parallelsessies. Wie geïnteresseerd is om onderzoek te presenteren, kan dit laten weten via www.ugent.be/civitas. De dag wordt afgesloten met een receptie.

De Mediëvistendag is gratis voor doctorandi en research master studenten verbonden aan de Vlaamse Werkgroep Mediëvistiek of de Onderzoeksschool Mediëvistiek. De overige deelnemers betalen 10€ voor hun deelname (incl. lunch en receptie).

We vragen u uw aanwezigheid door te geven vóór 9 oktober via de website. Meer informatie vindt u terug op de website of de poster.