Pirennelezing Julia Smith, 30 oktober 2015, Gent

Dit jaar vindt de Pirennelezing van de Vlaamse Werkgroep Mediëvistiek plaats in het kader van de 21e Mediëvistendag. Het thema van deze dag is “Civitas”, een onderwerp dat een breed spectrum aan mediëvisten verenigt met interesse in stedelijke ontwikkeling, gemeenschappen in religieuze en seculiere context, literatuur, politieke en artistieke representatie, …

De Pirennelezing wordt gegeven door prof. dr. Julia Smith (Universiteit van Glasgow) en is getiteld Multiculturalism in the early Middle Ages? Material Religion in 8th-century Rome. Meer informatie kunt u lezen in het abstract in het Nederlands of in het Engels. De jaarlijkse openingsreceptie van de VWM zal de dag afsluiten.

De Pirennelezing  vindt plaats om 11u00. De jaarlijke openingsreceptie van de VWM zal de dag afsluiten rond 17u10. Meer informatie en registratie vindt u op de website. We vragen alle deelnemers om zich te registreren vóór 9 oktober.

U bent allen van hartelijk welkom!