Vacature stageplaats Groeningemuseum Brugge

Het Groeningemuseum van Brugge is op zoek naar een stagiair voor de praktische organisatie van de interdisciplinaire tentoonstelling “Haute lecture. Colard Mansion and the Dawn of Printing”, voorzien voor de periode 1 maart 2018 tot 3 juni 2018. De stagiair zal de curator ondersteunen in de administratie, het redigeren van een catalogus, het samenwerken met de architect en het uitwerken van een educatief programma.

De tijdelijke betrekking van maximum 60 werkdagen gaat van start op 1 februari 2017 tot 30 april 2017, maar aanpassing van de data in overleg is mogelijk.

Kandidaten sturen een motivatiebrief en CV naar internships.musea@brugge.be, ten laatste op 1 november 2016

Meer informatie over de tentoonstelling:

 

The Groeningemuseum and the Public Library of Bruges are in the full process of organising the interdisciplinary exhibition Haute lecture. Colard Mansion and the Dawn of Printing. This collaborative project is scheduled to take place from 1 March 2018 to 3 June 2018 in the Groeningemuseum in Bruges. The exposition focuses on the transition from manuscript to printed book on the basis of the oeuvre of Bruges librarian Colard Mansion (active c. 1457-1484), who produced manuscripts as well as printed books. Because Mansion has been experimenting with the incorporation of engraved illustrations in a printed book, his manuscripts and incunables will be approached from a broader scope of artistic production in Bruges and the Burgundian Netherlands at the time, especially early printmaking.