Categoriearchief: Vacatures

Adjunct van de directie – projectmedewerker bij IVA Historische Huizen (stad Gent)

De Stad Gent is op zoek naar een adjunct van de directie – projectmedewerker (m/v/x) bij IVA Historische Huizen. De functiebeschrijving en deelnemingsvoorwaarden vindt u terug als bijlage.

Het gaat om een voltijdse, contractuele functie van onbepaalde duur. De bruto-aanvangswedde bedraagt 3 046,98 euro per maand. Dat bedrag kan verhoogd worden met relevante anciënniteit. U krijgt ook verschillende extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering.
Interesse? Solliciteer ten laatste op 16/10/2017 via uw persoonlijk online dossier.

Surf naar stad.gent/solliciteren en klik op de link ‘Al geregistreerd? Beheer uw dossier of solliciteer voor een vacature’.

Zorg dat volgende documenten aan uw online dossier zijn toegevoegd:
– Gelet op de specificiteit van de functie is het noodzakelijk dat u beschikt over een masterdiploma geschiedenis aangevuld met het afronden van het praktijktraject aan het interuniversitair instituut voor Publieksgeschiedenis of een masterdiploma geschiedenis aangevuld met 2 jaar relevante professionele ervaring in de erfgoed- of tentoonstellingssector.
– Als u een buitenlands diploma heeft: een gelijkwaardigheidsattest of een bewijs dat u de gelijkwaardigheid van uw diploma heeft aangevraagd.
– Als u laatstejaarsstudent bent: een bewijs dat u laatstejaarsstudent bent op de uiterste inschrijvingsdatum.

CML is hiring two PhDs and one Associate Professor

2 PhD fellowships are available at the Centre for Medieval Literature (Odense, Denmark),  starting February 1, 2018. The fellowships run for 3 years and the successful candidates must hold an MA within medieval textual culture (literature, philology, history, religion or other with emphasis on texts and/or languages). The proposed research project for the PhD must fall within one of the Centre’s main themes, Canon and Library, Imperial Languages or Transformations and Translocations. For more information, please see “2 PhD Fellowships in Medieval Literature” and ” at the SDU Vacant Positions page.

The Department of History, Centre for Medieval Literature, University of Southern Denmark seeks an associate professor (lektor) in medieval history with starting date 1.2.18 for a period of maximum 4 years (when the Centre grant expires). The successful candidate is expected be a medieval historian with a research specialization in medieval textual culture; her / his research project should contribute to one of the Centre’s main themes, Canon and Library, Imperial Languages or Transformations and Translocations. For more information and to apply, please visit SDU’s Vacant Positions page.

 

Vacature voor 3 PhD studenten en 1 Postdoc, ‘Citizenship Discourses in the Early Middle Ages (400-1100)’, Universiteit Utrecht

Aan de Universiteit Utrecht is men op zoek naar 3 doctoraatsstudenten en 1 postdoc binnen het VICI-project Citizenship discourses in the early Middle Ages, 400-1100. Een volledige beschrijving van het project en meer informatie over de gezochte profielen is te vinden op deze website.

Deadline voor sollicitanten is gesteld op 12 oktober 2017. Startdatum: 1 maart 2018.

Vacature PhD student, Middeleeuwse politieke liederen/Medieval political songs, Ugent

Aan de Vakgroep Geschiedenis van de Universiteit Gent en het Henri Pirenne Instituut voor Middeleeuwse Studies is men op zoek naar een doctoraatsstudent binnen het project “The Diffusion and Reception of Political Songs in the Low Countries, c. 1300 – c. 1570” (promotor Prof. dr. Jan Dumolyn). Kandidaten beschikken over een diploma Master in de Geschiedenis of Historische Letterkunde, hebben kennis van Middelnederlands, paleografie en andere hulpwetenschappen en hebben ervaring met oorspronkelijk bronnenmateriaal. Datum van indiensttreding is 1 November 2017.

For more information about this job offer, see this website.

Meer informatie over deze vacature, zie deze website.

 

 

Vacature PhD Student, “Imitation or differentiation? Documentary writing practices in the exercise of secular governance in Flanders and adjacent territories during the ‘pragmatische Wende’ of the late twelfth and thirteenth centuries”, Ugent

Aan de Vakgroep Geschiedenis en het Henri Pirenne Instituut voor Middeleeuwse Studies van de Universiteit Gent is men op zoek naar een doctoraatsstudent in het kader van het project “Imitatie of differentiatie? Documentaire schriftpraktijken in dienst van lekenbesturen in Vlaanderen en aangrenzende gebieden tijdens de ‘pragmatische omwenteling’ van de late twaalfde en dertiende eeuw” (promotor: Prof. Els De Paermentier, co-promotor: Prof. Jeroen Deploige).

Kandidaten zijn houder van een diploma Master in de Geschiedenis (of een gelijkwaardig diploma, studenten die hun masterscriptie in tweede zittijd 2017 indienen komen eveneens in aanmerking om te solliciteren), hebben interesse voor de hulpwetenschappen diplomatiek en paleografie en zijn in staat bronnen te analyseren die zowel in het Latijn als in de middeleeuwse volkstalen zijn opgesteld.

Meer informatie over deze vacature kan je vinden in dit document.

Solliciteren kan tot en met 15 augustus 2017.

Stagiair tentoonstellingsproject “Haute Lecture by Colard Mansion. Vernieuwing van tekst en beeld in middeleeuws Brugge”

Voor het tentoonstellingsproject “Haute Lecture by Colard Mansion. Vernieuwing van tekst en beeld in middeleeuws Brugge” (zie website) zoekt de Openbare Bibliotheek Brugge gedreven stagiairs met (minimale) onderzoekservaring in de geesteswetenschappen en met een excellente beheersing van het Nederlands of Engels. Kandidaten worden verzocht een motivatiebrief en CV in het Nederlands of Engels te sturen naar evelien.hauwaert@brugge.be voor 1 september 2017.

Meer informatie kan u vinden in dit document.

Researcher Gallia Pontificia, German Historical Institute in Paris

The German Historical Institute in Paris is advertising a position for a graduate (post-MA) researcher (12 months with the possibility of a 2-year prolongation), combining part-time work on the edition of the Gallia Pontificia and own research.

Candidates must be fluent in German and French, and have very good knowledge of Latin. He or she has a basic knowledge of editing volumes.

The detailed job advertisement can be found on the Institute’s homepage.

 

Vacature PhD Student, “Imitation or differentiation? Documentary writing practices in the exercise of secular governance in Flanders and adjacent territories during the ‘pragmatische Wende’ of the late twelfth and thirteenth centuries”, Ugent

Aan de Vakgroep Geschiedenis en het Henri Pirenne Instituut voor Middeleeuwse Studies van de Universiteit Gent is men op zoek naar een doctoraatsstudent in het kader van het project “Imitatie of differentiatie? Documentaire schriftpraktijken in dienst van lekenbesturen in Vlaanderen en aangrenzende gebieden tijdens de ‘pragmatische omwenteling’ van de late twaalfde en dertiende eeuw” (promotor: Prof. Els De Paermentier, co-promotor: Prof. Jeroen Deploige).

Kandidaten zijn houder van een diploma Master in de Geschiedenis (of een gelijkwaardig diploma), hebben interesse voor de hulpwetenschappen diplomatiek en paleografie en zijn in staat bronnen te analyseren zie zowel in het Latijn als in de middeleeuwse volkstalen zijn opgesteld.

Solliciteren kan tot en met 15 augustus 2017.

Voor meer informatie, zie dit document.

Vacature PhD Student “Back to the Future: toekomstverwachtingen in de Nederlanden, 1400-1600”, UA

Aan de Universiteit van Antwerpen, Departement Geschiedenis, is men op zoek naar een doctoraatsstudent voor het BOF project “Back to the Future: toekomstverwachtingen in de Nederlanden, 1400-1600”. Kandidaten hebben een diploma Master/Licentiaat in de Geschiedenis of in de Letterkunde met een sterke historische component en kunnen uitstekende studieresultaten voorleggen. Ook laatstejaarsstudenten kunnen zich kandidaat stellen. Passieve kennis (lezen) van een andere taal dan het Nederlands, Frans of het Engels (of het engagement om deze te verwerven op korte termijn) strekt tot aanbeveling.

Meer informatie over deze vacature kan je vinden op deze website.

More information about this job opportunity, see this website.