22e Mediëvistendag “Readjusting the Middle Ages”, Utrecht, 11 November 2016

Op 11 november 2016 vindt in Utrecht de 22e Mediëvistendag plaats, georganiseerd door de Nederlandse Onderzoekschool Mediëvistiek en de Vlaamse Werkgroep Mediëvistiek, met als thema “Readjusting the Middle Ages”. Het concept “middeleeuwen” en de periodisering die we hanteren worden op deze dag grondig in vraag gesteld.

In het gedeelte in de voormiddag reflecteren een aantal eminente historici over de volgens hen belangrijkste ontwikkelingen die zich voordeden tijdens de middeleeuwen en hun gevolgen in latere periodes. In het gedeelte in de namiddag presenteren een aantal jonge onderzoekers hun nieuw onderzoek. Tenslotte krijgen we in het Museum het Catharijneconvent een lezing over St. Martin, gecombineerd met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Heilige Schrift- Tenach – Bijbel – Koran’.

Meer informatie over deze jaarlijkse bijeenkomst van Vlaamse en Nederlandse mediëvisten, vind je hier.