Vacature PhD Position in economic and rural history, studying a region within the UK (pre-industrial period), Ghent University

Aan de Universiteit Gent is men op zoek naar een voltijdse doctoraatsstudent binnen het project “Economic growth and inequality. Explaining divergent regional growth paths in pre-industrial Europe (late middle ages – 19th century).”

De kandidaat zal onderzoek voeren naar de relatie tussen rurale economische ontwikkeling en ongelijkheid in een bepaald gebied in Engeland voor de periode tussen ca. 1300 en 1800. Archief- en literatuuronderzoek zal gebeuren in het Verenigd Koninkrijk, slechts enkele maanden per jaar wordt aanwezigheid aan de Gentse Universiteit verwacht.

Kandidaten beschikken over een diploma Master in de Geschiedenis of Economie (of gelijkwaardig) en hebben een duidelijke interesse in economische en sociale geschiedenis van de pre-industriële samenleving.

Solliciteren kan tot en met 30 juli 2016. 

Meer informatie over deze vacature vind je hier.