Derde Dag van de Medioneerlandistiek, 22 mei 2015, Gent: Update

Enige tijd geleden berichtten we reeds over de Derde Dag van de Medioneerlandistiek die op 22 mei te Gent plaatsvindt. Intussen is de uitnodiging voor deze dag geüpdatet.

Het voormiddagprogramma zal gewijd zijn aan een reflectie over de toekomst van de medioneerlandistiek. Dat gebeurt in de eerste plaats aan de hand van presentaties van nieuwe onderzoeksprojecten, en daarnaast door twee interactieve sessies waarin we samen met Paul Wackers (UU), Frank Willaert (UA), Frits van Oostrom (UU) en Thom Mertens (UA) zullen nadenken over hoe het met het onderzoek en onderwijs in de historische letterkunde verder kan of moet. In de namiddag kunnen de deelnemers bekende en minder bekende facetten van Gent ontdekken door voor één van de drie gegidste wandelingen – Crimineel Wijs, Hartstocht of Middelnederlands – te kiezen. We besluiten naar aloude gewoonte met een receptie.

Praktisch:

  • Deelname is gratis, maar registratie, via deze link (http://www.letterkunde.ugent.be/medioneerlandistiek/registratie), is verplicht. Dit dient vóór 1 mei 2015 te gebeuren.
  • Onderzoekers die sinds de vorige Dag van de Medioneerlandistiek (juni 2013) met een nieuw project op het gebied van de medioneerlandistiek zijn gestart en dat in een korte presentatie (ca. 5 min) willen voorstellen, kunnen een mail sturen naar youri.desplenter@ugent.be of e.vandemeulebroucke@ugent.be, met vermelding van hun naam, universiteit en projectgegevens (titel, startdatum, promotor).
  • Ter gelegenheid van deze Derde Dag willen we een brochure samenstellen waarin elke deelnemer de mogelijkheid krijgt zijn of haar huidig(e) onderzoeks- of onderwijsproject(en) voor te stellen. Op die manier willen we op de hoogte blijven van elkaars werkzaamheden en een staalkaart bieden van wat tegenwoordig in de medioneerlandistiek leeft. Geïnteresseerden wordt gevraagd bijgaand formulier in te vullen en vóór 1 mei 2015 naar ine.kiekens@ugent.be door te sturen. Een voorbeeld van zo’n bijdrage vindt u hier.

Meer informatie vindt u op http://www.letterkunde.ugent.be/medioneerlandistiek. U bent allen van harte welkom!