Call for papers: Workshop “Les institutions de mobilisation populaire”/ “Institutions of Popular Mobilisation” (Gent, 5/12)

De coördinatoren van het interuniversitaire project Politisations ordinaires / Common Politisations lanceren een call for papers voor hun workshop getiteld Les institutions de mobilisation populaire/ Institutions of Popular Mobilisation die doorgaat op 5 december 2014 in Gent. De interdisciplinaire workshop focust op hoe verschillende stedelijke instituties functioneerden en hoe die het gewone volk voorzagen van de politieke cultuur noodzakelijk voor de ontwikkeling en organisatie van een kritisch publiek discours en populaire mobilisatie. Keynotes worden verzorgd door Marc Boone (Gent) en Marcel van der Linden (Amsterdam). Applicanten moeten vóór 15 mei een korte abstract (max. 250 woorden) en een kort CV (max. 150 woorden) mailen naar Jan Dumolyn (Jan.Dumolyn@UGent.be) en Claire Judde de Lariviere (judde@univ-tlse2.fr). Meer informatie vindt u hier.