Boekvoorstelling en tentoonstelling: de Rijmbijbel van Jacob van Maerlant

Eén van de topstukken van de KBR is een 13de-eeuwse codex van de Rijmbijbel van Jacob van Maerlant, het oudste geïllustreerde manuscript in het Nederlands. Meer informatie over dit manuscript vindt u hier.

Op woensdag 24 mei kan u in de KBR om 14u een boekvoorstelling bijwonen over het nieuwe boek ‘De Rijmbijbel van Jacob van Maerlant: Het oudste geïllustreerde handschrift in het Nederlands’. Het programma vindt u hier, waar u zich ook kan inschrijven.

Vanaf dinsdag 23 mei wijdt de KBR ook een deel van haar tentoonstelling aan het werk van Jacob van Maerlant en Bijbelse boeken, verhalen en miniaturen. Het 13de-eeuwse manuscript van de Rijmbijbel zal in die nieuwe selectie ook te bewonderen zijn. Meer informatie over het museum vindt u hier.