Vacature aan de UCLouvain, project ‘Architectuur en het magnifieke: Vormgeven aan inherente grootsheid in vijftiende-eeuws Antwerpen, Rouen en Straatsburg’

Binnen het project ‘Architectuur en het magnifieke: Vormgeven aan inherente grootsheid in vijftiende-eeuws Antwerpen, Rouen en Straatsburg’ is een vacature beschikbaar voor een doctoraatsstudent. De jobomschijving is hieronder beschikbaar.

Projectbeschrijving:

Het project bestudeert de receptie van het Aristotelische concept van het magnifieke in Rouen, Antwerpen en Straatsburg gedurende de vijftiende eeuw, alsook de implicaties van deze receptie voor de ontwerppraktijk en – theorie van stedelijke residentiële architectuur. Het project heeft als doel het corpus aan teksten waarin laat-middeleeuwse architectuurtheorie vormkreeg uit te breiden, alsook onze kennis van de sociale en politieke functie die werd toegekend aan de schoonheid, het ornament, het vakmanschap en de materialiteit van residentiële architectuur.

Wij bieden aan:

Een voltijdse beurs ter behaling van een doctoraat binnen het domein van de theorie, geschiedenis en kritiek van de architectuur. Je voornaamste taak bestaat eruit het onderzoeksproject uit te werken (waaronder het schrijven van een doctoraatsproefschrift) onder leiding van prof. dr. Nele De Raedt. Je werkt binnen de onderzoeksgroep LAA – Laboratoire Analyse Architecture – aan de faculteit architectuur, ingenieurswetenschappen architectuur en stedenbouw van de UCLouvain, en in samenwerking met de interdisciplinaire onderzoeksgroep GEMCA – Group for Early Modern Cultural Analysis – binnen dezelfde universiteit. Het project wordt gefinancierd door het FSR Seedfund. Het salaris is volgens het reglement van UCLouvain voor doctoraatsbeurzen. Geplande startdatum: 1 januari 2020. Duur van contract: 2 jaar, één maal verlengbaar bij positieve evaluatie.

Selectieproces:

Geïnteresseerde kandidaten worden gevraagd hun dossier door te sturen naar prof. Nele De Raedt (nele.deraedt@uclouvain.be) voor 15 oktober 2020. Het dossier bevat (1) motivatiebrief (2) curriculum vitae (3) inhoudstafel of abstract van de masterproef, of een academische publicatie (indien u er één heeft) (4) twee aanbevelingsbrieven. Na een eerste selectie zullen de gekozen kandidaten uitgenodigd worden voor een interview. Voor vragen, gelieve de promotor van het project, prof. Nele De Raedt, te contacteren.

Profiel:

– We zoeken een uitmuntende kandidaat, gepassioneerd door onderzoek in het veld van de architectuurgeschiedenis, -theorie en -kritiek.

– Je bezit een masterdiploma in één van volgende velden: architectuur, kunstgeschiedenis, geschiedenis, neo-latijnse studies, of verwante velden(of je hebt dit diploma bekomen tegen de tijd van aanwerving)

– Je kan goede studieresultaten voorleggen, of je hebt jezelf op gelijkaardige manier onderscheiden gedurende je academische carrière of professionele leven. Je kan je schrijftalenten illustreren aan de hand van een masterproef of een artikel.

– Je hebt een pro-actieve houding en kan zowel individueel als in groepsverband werken.

– Je spreekt Frans. Kennis van het Nederlands en Duits strekt tot aanbeveling, alsook het kunnen lezen van Latijnse bronnen.

– Je wordt verwacht internationaal mobiel te zijn (uiteraard in zoverre de huidige situatie omtrent COVID-19 het toelaat).