Ruusbroec Encounter ‘Mystieke liefde’, 4 december 2015, Antwerpen

U bent uitgenodigd voor de vierde Ruusbroec Encounter die geheel in het teken staat van de minne, het levensthema van Jan van Ruusbroec, wiens overlijden op 2 december wordt herdacht. We verkennen of en hoe zijn middeleeuwse visie op de mystieke liefde een inspiratie kan vormen voor vandaag. Omdat heden en toekomst intercultureel zijn, brengen we christendom in dialoog met islam.

De Encounter gaat door op 4 december 2015 van 14u tot 18u en dit in het Hof van Liere (UA Stadscampus, Prinsstraat 13). Programma en inschrijven (voor 27 november) via www.uantwerpen.be/mystieke-liefde. Voor meer informatie kunt u ook mailen naar Ruusbroec90jaar@uantwerpen.be.

Deze conferentie wordt georganiseerd door het Ruusbroecgenootschap (Universiteit Antwerpen) in samenwerking met het Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen in het kader van Ruusbroec Encounters, een vierdelige lezingenreeks n.a.v. het negentigjarig bestaan van het Ruusbroecgenootschap.