Gebedenboek Maria van Gelre – oproep Johan Oosterman

Vandaag, 23 februari, is het gebedenboek van Maria van Gelre precies zeshonderd jaar oud. Het is een heel bijzonder boek dat hoognodig gerestaureerd moet worden om het te kunnen onderzoeken en over een aantal jaren te kunnen tentoonstellen. Om het project dat ik wil gaan uitvoeren mogelijk te maken, ben ik met crowdfunding begonnen. Ik hoop dat veel mensen een bijdrage willen leveren om een mooie start te maken. Als we € 25.000 binnen hebben, denk ik verschillende fondsen over te kunnen halen om ook te geven.

Het is mijn droom om een prachtproject uit te voeren, om iedereen die geïnteresseerd is van begin af aan mee te laten kijken naar ons onderzoek, en om een bijzonder boek voor een groot publiek toegankelijk te maken. Ik hoop dat je me daarmee wilt helpen: door anderen te vertellen over dit project, door me voor een belangstellend gezelschap te laten vertellen over boek en project, en/of door een bijdrage te geven. Dat kan via crowdfunding.ru.nl

Hartelijke groeten,
Johan Oosterman

Meer info via www.mariavangelre.nl, www.facebook.com/gebedenboekmariavangelre en via @MariavGelre