Call for papers negende Landschapscontactdag (3/10/2014)

Op 3 oktober 2014 vindt de negende editie van de jaarlijkse Landschapscontactdag plaats met als thema ‘De constructie van de wildernis’. Dit jaar ligt de focus op de dualiteit van oude cultuurlandschappen en hun natuurwaarde. De organisatie is op zoek naar vijf lezingen rond de problematiek van historisch landgebruik in zogenaamde natuurlandschappen met specifieke aandacht voor de relatie tussen landschap, landschapsbeheer en natuurbeheer in hedendaagse ‘wildernissen’. Kandidaten dienen vóór 2 juni een samenvatting (250-400 woorden) te mailen naar inge.verdurmen@rwo.vlaanderen.be. Suggesties voor wetenschappelijke excursies (regio Hasselt) en posterpresentaties zijn ook welkom. Meer info vindt u in de call for papers of op de website. https://www.onroerenderfgoed.be/nl/actueel/nieuws/negende-landschapscontactdag-call-for-papers/.