Summer school economische geschiedenis, 26-28 augustus 2015, Firenze

Van 26 t.e.m 28 augustus 2015 vindt te Firenze de 4e Summer School rond economische geschiedenis plaats. Dit jaar is het thema Les moyens de paiement aux époques médiévale et moderne. De Summer school is bedoeld voor doctorandi en postdoctorale onderzoekers. Aanmelden kan vóór 10 juni 2015. Meer informatie over inschrijven en het programma vindt u hier.

 

Vacature Université de Québec, Montréal

Het departement Geschiedenis van de Université de Québec te Montréal is op zoek naar een mediëvist, bij voorkeur gespecialiseerd in de geschiedenis van de mediterrane wereld. De functie gaat in op 1 juni 2016. Solliciteren kan t.e.m. 2 oktober 2015, 17h. Meer informatie vindt u hier terug.

Ledenlijst VWM : verzoek om informatie

Om de contacten tussen de leden van de VWM te bevorderen en de huidige onderzoeksprojecten meer zichtbaarheid te geven wil de VWM in de loop van volgend werkingsjaar een ledenlijst verspreiden onder haar leden. Hierin zal u, behalve de contactinformatie van alle leden, ook hun huidige onderzoeksinteresses kunnen terugvinden. Deze lijst zal niet op de website worden gezet omwille van privacyredenen, maar wordt enkel aan de leden zelf ter beschikking gesteld.

Om deze ledenlijst met up-to-date informatie mogelijk te maken vragen we aan alle leden om enkele gegevens door te geven. Dit kan snel en eenvoudig via het online formulier dat u hier terugvindt.

Opgelet! Enkel leden die hun lidgeld betaald hebben, zullen in deze ledenlijst worden opgenomen. Wie twijfelt of hij/zij het lidgeld al betaald heeft, kan altijd bij het secretariaat informeren.

Wij danken jullie alvast van harte voor jullie medewerking!

Vacature docent Middelnederlandse Letterkunde, Universiteit Utrecht

De sectie Middelnederlandse letterkunde van de Universiteit Utrecht is op zoek naar een tijdelijk docent om te participeren in het onderwijs (bachelor en master) dat door de sectie verzorgd zal worden in het cursusjaar 2015-2016. De omvang van de aanstelling bedraagt naar schatting 0,5 fte. Inschaling zal naar verwachting plaatsvinden in schaal 10. Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 15 juni hun motivatie, cv en de namen van twee referenten per e-mail zenden aan Bart Besamusca (a.a.m.besamusca@uu.nl).

Vacature Postdoctoraal medewerker, York University

Het Centre for Medieval Literature heeft een vacature voor een postdoctoraal medewerker, verbonden aan de Universiteit van York. De aanstelling start op 15 september 2015 en is voor de duur van twee jaar. Solliciteren kan t.e.m. 2 juni 2015. Meer informatie vindt u hier.

Zomeractiviteiten Grup de Recerca ‘Espai, Poder i Cultura’

Deze zomer organiseert de Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals “Espai, Poder i Cultura” (Universitat de Lleida) twee conferenties. Op 29 en 30 juni 2015 vindt de Zesde studiedag van het klooster van Les Avellanes plaats, die als thema heeft ‘Creences a l’època medieval: Ortodòxia i Heretgia’. Meer informatie vindt u op het programma. Op 1, 2 en 3 juli 2015 vindt vervolgens de 20e summer school Comtat d’Urgell plaats rond het thema ‘L’assistència a l’Edat Mitjana’. Meer informatie vindt u op het programma.