Symposium “Vergeten Reformaties, Utrecht, 6-7 oktober 2017

De Vereniging voor Nederlandse Kerkgeschiedenis organiseert samen met de tentoonstelling Luther in Museum Catharijneconvent, het NWO-onderzoeksproject ‘From monastery to market place’ aan de Rijksuniversiteit Groningen en Luce (Tilburg School of Catholic Theology) twee congresdagen onder de titel “Vergeten reformaties”. Historici van verschillende universiteiten zullen hun licht laten schijnen op onderbelichte en vergeten aspecten van reformaties in de lange zestiende eeuw.

Op 6 oktober 2017 staat de diversiteit van de Reformatie centraal. Onder de titel “Vergeten reformaties: Lokale ontwikkelingen in de Nederlanden in de lange zestiende eeuw” wordt gekeken naar de ontwikkelingen op met name het platteland. De tweede dag “Vergeten reformaties: Verspreiding van nieuwe overtuigingen” op 7 oktober heeft de kracht van het woord als rode draad.

Meer informatie en het programma kan je vinden in dit document.