Workshop “Toponymie en sociale topografie van de pre-industriële steden in Vlaanderen en Brabant”, Gent, 23 november 2017

De onderzoeksalliantie UGent-VUB organiseert, in samenwerking met het Henri Pirenne Instituut voor Middeleeuwse Studies, op 23 november 2017 in Gent een ééndaagse workshop over (stedelijke) toponymie in functie van of gerelateerd aan stadshistorisch en -archeologisch onderzoek. De bedoeling is dat onderzoekers, zowel historici, taalkundigen als archeologen, vanuit hun eigen onderzoek vragen in verband met plaatsnamen en/of sociale topografie in de steden van middeleeuws en vroegmodern Vlaanderen en Brabant voorleggen aan een groep van experten, of zelf expertise ter beschikking stellen.

De organisatoren zoeken voor deze studiedag bijdragen in de vorm van casestudies (ca. 20 minuten) waarbij telkens specifieke toponymische en/of sociaal-topografische problemen worden voorgesteld en vervolgens ter discussie voorgelegd aan een groep van experten. De focus ligt op de steden van middeleeuws en vroegmodern Vlaanderen en Brabant, al worden bijdragen uit omliggende regio’s niet a priori geweigerd.

Meer informatie over deze workshop kan je vinden in dit document.