Conferentie “Perception and Performance of Social Identities in the Nascent Urban Societies of the High Middle Ages in North-western Europe” (Gent & Brussel, 22-24/05)

Het volledige programma is nu beschikbaar voor de internationale conferentie getiteld Perception and Performance of Social Identities in the Nascent Urban Societies of the High Middle Ages in North-western Europe. De eerste twee dagen (22-23/05) gaan door in Gent (Het Pand) en de laatste dag (24/05) in Brussel (KVAB). Centraal staat de verfijning van de theoretische kaders en methodologieën voor het onderzoek naar urbanisatie en sociale verandering in de hoge middeleeuwen. De conferentie bestaat uit 6 sessies waarin internationale experts aandacht zullen schenken aan stedelijke ruimte, sociale verhoudingen en identiteiten, gewoonten, conflicten en urbane moraliteit en geloofsbeleving. Het gedetailleerde programma en alle praktische informatie vindt u op de flyer en op de website van het congres. https://ugent.be/perception-performance.
Registratie kan vóór 15 mei via: Marjolein.Stern@Ugent.be.