Lezing “Bruegel: onderwerp van speculatie en valkuilen van zien” (Brussels, 24 januari, 18 uur)

Poster_Keynote_Brueghel

De landschapskunst van Bruegel neemt haar toeschouwer mee op een visuele en mentale zoektocht naar de zichtbare wereld, die leidt naar het rijk van het onzichtbare. De lezing zal dit fundamentele kenmerk van Bruegels kunst benadrukken. De werken van Bruegel, zoals gesuggereerd wordt door Reindert Falkenburg en Michel Weemans, zijn opgevat als een oefening van het kijken: ze zijn het onderwerp van speculatie en valkuilen van zien. Lezing in het Engels, met simultane vertaling naar het Frans.

Reindert Falkenburg (New York University Abu Dhabi) en Michel Weemans (École nationale supérieure d’art, Bourges) analyseren de visuele processen die Bruegel aanwendt om onze
manier van kijken uit te dagen en te verstoren.

Op initiatief van burgemeester Éric Tomas en het schepencollege van Anderlecht in samenwerking met: le Réseau des médiévistes belges de langue française, Vlaamse Werkgroep Medievistiek & het Masereelfonds

Maison d’Érasme – Erasmushuis
Rue de Formanoir 31 de Formanoirstraat, Bruxelles 1070 Brussels

Toegang gratis mits plaatsbespreking. Inschrijving online: www.erasmushouse.museum
info@erasmushouse.museum – 02.521.13.83

De brochure  kan hier gedownload worden: Invitation_Bruegel_24.01.2019