MOOC Middelnederlands bekroond met Jaarprijs Wetenschapscommunicatie

De Koninklijke Vlaamse Academie van België en de Jonge Academie reiken jaarlijks de Onderscheidingen Wetenschapscommunicatie uit aan wetenschappers met een uitzonderlijke verdienste in wetenschapscommunicatie. Tot de laureaten van dit jaar behoort MOOC Middelnederlands, de reeks online-colleges over Middelnederlandse literatuur waaraan meer dan 30 onderzoekers uit Vlaanderen en Nederland hebben meegewerkt. Uit het juryrapport:

Het redactieteam van Massive Open Online Course (MOOC) Middelnederlands wordt onderscheiden met de jaarprijs wetenschapscommunicatie. Hun online cursus over Middelnederlandse literatuur bereikt blijvend een groot publiek. Zij leverden zo een grote inspanning om middeleeuwse werken terug tot leven te brengen. Een toch niet zo evident thema krijgt op een leuke manier duurzame herwaardering en aandacht.

De Jaarprijs Wetenschapscommunicatie wordt jaarlijks uitgereikt aan twintig wetenschappers of teams die er het afgelopen jaar het best in slaagden om hun onderzoek naar het brede publiek te brengen. MOOC Middelnederlands is dan ook in goed gezelschap. Alle projecten worden op 27 november in Brussel gehuldigd. Op die dag zal ook blijken welk project is verkozen tot de EOS Publieksfavoriet. Tot 25 november kan u op uw Publieksfavoriet stemmen (https://www.eoswetenschap.eu/publieksfavoriet2018). We nodigen u dan ook van harte uit om een kijkje te nemen op de website en uw stem uit te brengen op MOOC Middelnederlands of een van de vele andere mooie projecten!