VWM-uitstap ‘Roep om rechtvaardigheid’ – 13 april 2018, Mechelen

Op vrijdag 13 april 2018 organiseert de Vlaamse Werkgroep Mediëvistiek haar jaarlijkse uitstap voor alle leden. We bezoeken de tentoonstelling Roep om Rechtvaardigheid in het Museum Hof van Busleyden in Mechelen, met als gids prof. dr. Samuel Mareel, curator van de tentoonstelling.

Roep om rechtvaardigheid wil de rijke en fascinerende wisselwerking belichten tussen kunst, de praktijk van de rechtspraak en het idee van rechtvaardigheid in de gebieden die onder de jurisdictie van de Grote Raad van Mechelen hebben gestaan tijdens de hoogdagen van deze instelling, namelijk van het midden van de vijftiende tot het midden van de zeventiende eeuw.

Praktisch:

  • De uitstap vindt plaats op 13 april en is gratis voor leden van de VWM
  • Gelieve in te schrijven vóór 1 april via het onderstaande formulier
  • We verzamelen om 13.45 uur aan de ingang van het museum, zodat we om 14 uur kunnen starten
  • Het bezoek duurt ongeveer 2 uur
  • Tickets worden op voorhand door de VWM gekocht
  • Wie om de één of andere reden verhinderd zou zijn, gelieve dit te laten weten, dan kunnen de gereserveerde tickets geannuleerd of doorgegeven worden
  • Meer informatie over de tentoonstelling, zie website