Vacature: promovendus voor project ‘Christine Mohrmann en de (katholieke) klassiekenreceptie’ (Radboud Universiteit, Nijmegen)

De Faculteit Letteren van de Radboud Universiteit (Nijmegen) is op zoek naar een promovendus voor het project ‘Christine Mohrmann en de (katholieke) klassiekenreceptie’.

In dit vierjarige onderzoeksproject staat de persoon van classica Christine Mohrmann (1903-1988) centraal. Doel van dit wetenschappelijk onderzoek is het analyseren en beschrijven van het leven van Mohrmann tegen de achtergrond van de positie van vrouwelijke wetenschappers binnen de academische cultuur als geheel en het netwerk van classici in het bijzonder, de veranderlijke status van de studie der klassieken gedurende de twintigste eeuw en de wisselwerking van het vak met de veranderingen binnen het Nederlandse en internationale katholicisme.

Als promovendus analyseert u het nagelaten archief van Mohrmann, alsmede dat van de Radboud Universiteit en andere (katholieke) organisaties waarbinnen Mohrmann actief was. Tevens analyseert u de inhoud van haar vakpublicaties en de ontvangst daarvan in nationale en internationale vaktijdschriften en netwerken van classici, historici en theologen. U schrijft hierover een proefschrift dat zich tevens leent om te worden uitgegeven als lezenswaardige en toegankelijke Nederlandstalige biografie die het honderdjarig bestaan van de Radboud Universiteit in 2023 luister bijzet. Het onderzoeksproject kent derhalve een strikte deadline. Uw onderzoek ressorteert deels onder de afdeling Geschiedenis (i.h.b. cultuurgeschiedenis) en deels onder Algemene Cultuurwetenschappen (i.h.b. receptiegeschiedenis).

Solliciteren kan tot 4 maart 2018. Meer informatie over de vacature vindt u op deze website.