Symposium “Librije van de Bourgondische hertogen en de publicatie van middeleeuwse boekinventarissen in de Zuidelijke Nederlanden”, Brussel, 24 oktober 2016

Op 24 oktober 2016 organiseren de Koninklijke Bibliotheek van België en de Koninklijke Vlaamse Academie van België een symposium gewijd aan de librije van de Bourgondische hertogen en de publicatie van middeleeuwse boekinventarissen in de Zuidelijke Nederlanden. Het symposium wordt onder meer gehouden ter gelegenheid van het verschijnen van het langverwachte deel V van de uitgave Medieval Booklists of the Southern Low Countries (Corpus Catalogorum Belgii – CCB). Dit vijfde deel bevat de kritische publicatie van alle nog bestaande middeleeuwse inventarissen van de Librije van de Bourgondische Hertogen.

Meer informatie over het programma en de registratie, kan je op deze website vinden.