Masterclass met Prof. Barbara Newman (16 juni 2016): ‘Gender, Religion, and the Power of Resistance in the High and Late Middle Ages’

Op donderdag 16 juni organiseert de VWM, samen met haar Waalse tegenhanger RMBLF, een masterclass met Professor Barbara Newman (Northwestern University, Illinois) getiteld ‘Gender, Religion, and the Power of Resistance in the High and Late Middle Ages’. Deze interdisciplinaire masterclass is gericht tot jonge onderzoekers (pre- én postdoctoraal) wiens onderzoek aansluit bij het thema.

De Vakgroep Geschiedenis van de Vrije Universiteit Brussel treedt op als gastheer voor deze prestigieuze masterclass. Het aantal plaatsen voor deelnemers is beperkt. Alle nodige informatie is te vinden in de call for papers.

Professor Barbara Newman geeft eveneens de keynote lezing op de studiedag ‘Social Dominance and Resistance in the Middle Ages’, die plaatsvindt op 17 juni aan de Université Libre de Bruxelles. Ook dit evenement is een co-organisatie van VWM en RMBLF. Meer informatie, inclusief een programma, volgt binnenkort.