Derde Dag van de Medioneerlandistiek

Uitnodiging voor de Derde Dag van de Medioneerlandistiek
Na Antwerpen in 2012 en Utrecht in 2013 heeft de sectie historische Nederlandse Letterkunde van de UGent de eer om de Derde Dag van de Medioneerlandistiek te organiseren. Deze Derde Dag, die zal plaatsvinden op vrijdag 22 mei 2015, bestaat uit twee luiken. De voormiddag is gewijd aan gedachtewisselingen met Paul Wackers (UU), Frank Willaert (UA), Frits van Oostrom (UU) en Thom Mertens (UA) over de toekomst van de medioneerlandistiek, en de studie van de historische Nederlandse letterkunde in het algemeen. In de namiddag hebben de deelnemers de keuze uit vier gegidste wandelingen in Gent. Meer informatie over het programma, alsook het registratieformulier voor deze bijeenkomst kan via de volgende link worden geraadpleegd:http://www.letterkunde.ugent.be/medioneerlandistiek
Ter gelegenheid van deze Derde Dag willen we een brochure samenstellen waarin elke geïnteresseerde de mogelijkheid krijgt zijn/haar huidig onderzoeks- of onderwijsproject voor te stellen. Op die manier willen we op de hoogte blijven van elkaars werkzaamheden en een staalkaart bieden van wat tegenwoordig in de medioneerlandistiek leeft. Eveneens hopen we dat het uitwisselen van die informatie toekomstige (samenwerkings)initiatieven in ons vakgebied kan bevorderen. De brochure zal op de Derde Dag zelf worden voorgesteld en uitgedeeld.
Concreet vragen we degene die aan deze brochure wil meewerken een formulier in te vullen. Dit document kan verkregen worden door een mail te sturen naar ine.kiekens@ugent.be. Let op dat alle inzendingen voor de brochure voor 9 februari a.s. binnen moeten zijn.
We kijken er alvast naar uit om jullie talrijk te mogen ontvangen. Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om die te stellen.
Hartelijke groeten,
Youri Desplenter, Veerle Uyttersprot, Eva Vandemeulebroucke, Ine Kiekens