Zesde nummer “Ex Situ”, tijdschrift voor archeologie in Vlaanderen

Graag vestigen we de aandacht op het nieuwe nummer van Ex situ, een jong halfjaarlijks tijdschrift over archeologisch Vlaanderen. Via verslagen, interviews en fotoreportages brengt Ex situ verslag uit over verschillende disciplines, onderzoek en periodes. Ook Vlaamse archeologen in het buitenland komen aan bod. In het nieuwste nummer staan er niet minder dan zeven bijdragen over de middeleeuwen: Merovingische grafgiften uit Harelbeke, de release van het publieksboek over de Boudelo-abdij, baksteenovens uit Ieper, de geschiedenis van een kasteelhoeve die evolueerde naar een cité-huisje in Watermaal-Bosvoorde, verslag van het hernieuwde onderzoek naar de donjon in Nevele, OSL-datering van het vroegmiddeleeuwse verdwenen dorp Pulle en ten slotte nieuw onderzoek rond de kerk/priorij/abdij van Belingen.
Geïnteresseerd? Op de website kunt u de inhoudstafel alvast volledig bekijken: http://exsitu.be/. Daar vindt u ook alle informatie voor bestellingen.