Pirennelezing David Wallace (20 november, 19h, Gent)

Naar aanleiding van de opening van het nieuwe werkjaar organiseert de VWM opnieuw de traditionele Pirennelezing. Die zal dit jaar gegeven worden door David Wallace (University of Pennsylvania). De lezing draagt de titel November 1414: Literary Cultures, Nationalism, and the Future of Europe. Bijgaand vindt u de poster met abstract in het Nederlands en het Engels. Wallace is een expert in middeleeuwse en vroegmoderne Europese literatuur. Hij geniet internationale bekendheid als auteur van Premodern Places (Blackwell, 2004) en als editor van het project Europe: A Literary History, 1348-1418. Ter herhaling: de Pirennelezing vindt plaats op donderdag 20 november 2014, om 19u in de het KANTL te Gent. Achteraf wordt er een receptie aangeboden. De lezing is vrij toegankelijk, ook voor niet-leden. Wij vragen wel dat geïnteresseerden zich voldoende op voorhand aanmelden via een seintje bij mike.kestemont@ua.ac.be of stefan.meysman@ugent.be.