Call for papers ‘Telling Tales Out of School. Latin education and European Literary Production’, Gent, 14-16 september 2017

Van 14 tot 16 september 2017 zal in Gent het internationale congres ‘Telling Tales Out of School. Latin education and European Literary Production’ doorgaan. Bevestigde keynote speakers zijn Anders Cullhed (Stockholm), Rita Copeland (Pennsylvania) en Erik Gunderson (Toronto). De organisatoren lanceren nu een oproep voor verdere bijdragen over de verhouding tussen Latijns onderwijs en de Europese literatuur.

Abstracts van ca. 300 woorden dienen tegen 1 februari 2017 ingezonden te worden naar relics@ugent.be, vergezeld van een korte biografie (5 regels). Meer details over thematiek en vraagstellingen zijn te vinden in het call-document.

Symposium contactgroep Signum ‘Lekenspiritualiteit in de laatmiddeleeuwse stad’, Antwerpen, 3 december 2016

Op 3 december organiseert de contactgroep Signum haar vijfde lustrumsymposium, in samenwerking met het Ruusbroecgenootschap en het Instituut van de Studie van de Letterkunde in de Nederlanden (ISLN) van de Universiteit Antwerpen. Keynote speaker wordt prof. dr. Walter Simons (Dartmouth College, USA).

Het symposium vindt plaats aan de Universiteit Antwerpen, Hof van Liere, Prinsstraat 13 te Antwerpen. Inschrijven dient te gebeuren vóór 11 november. Deelname voor Signum-leden en studenten kost 17,50€, alle anderen betalen 22,50€. Alle verdere informatie vindt u hier.

Het symposium sluit aan bij de jaarlijkse Ruusbroecdag, dit jaar op 2 december aan de Universiteit Antwerpen en met als thema ‘Mystieke vrijheid: Tradities en toekomst’. Het programma daarvan staat nog niet vast, maar meer informatie kan alvast gevonden worden op de website van het Ruusbroecgenootschap.

Studiedag Le Moyen Âge dans les (nouveaux) médias. Quelle place pour les médiévistes?, Luik, 7 oktober 2016

Onze collega’s van Réseau des médiévistes belges de langue française organiseren op 7 oktober de studiedag ‘Le Moyen Âge dans les (nouveaux) médias. Quelle place pour les médiévistes?’. Deze studiedag gaat door aan de Universiteit van Luik.

Het programma en alle praktische info zijn te vinden op de website van RMBLF, en op de affiche.

Call for Papers: Encountering the Material Medieval conference, St Andrews (UK), 19-20 januari 2017

Op 19 en 20 januari 2017 gaat aan de University of St Andrews School of Art History (Schotland) het congres ‘Encountering the Material Medieval’ door. Er is nu een call gelanceerd voor presentaties, maar ook posters, workshops en installaties. De deadline is 15 november.

Verdere informatie over het congres en over het bredere initiatief Medieval Materialities vindt u op deze website: Medievalmaterialities.wordpress.com.