Studiedag ‘Middeleeuwse verzamelhandschriften uit de Nederlanden’

Op 2 oktober 2023 zullen meerdere nieuwe delen in de reeks Middeleeuwse Verzamelhandschriften uit de Nederlanden worden gepresenteerd, ditmaal uitsluitend in digitale vorm. Naar aanleiding van deze mijlpaal organiseren het Huygens Instituut en de MVN-projectcommissie een studiemiddag over verleden en mogelijke toekomst van de reeks. Daarbij komen onderwerpen aan de orde als: in hoeverre heeft de MVN-reeks de oorspronkelijke doelstellingen waargemaakt, wat zijn de ervaringen van gebruikers van de MVN-edities, wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van papieren en digitale edities, wat zijn de kenmerken van de digitale omgeving van MVN-delen en wat zijn de desiderata voor toekomstige (digitale) edities in de medioneerlandistiek.

De nieuwe delen zijn in elk geval:
• het Blauwe Schuit Handschrift (Den Haag, KB, 75 H 57, editeur: Herman Brinkman)
• het Handschrift Serrure (Brussel, KB, II 144, editeurs: Erika Langbroek & Annelies Roeleveld †)
• het Handschrift Van den Stock (Brussel KBR, II 116, editeur: Daniël Ermens)

De sprekers zijn: Paul Wackers, Peter Boot, Jelmar Hugen, Bram Caers, Herman Brinkman, Erika Langbroek en Daniël Ermens.

Plaats: IISG, Cruquiusweg 31, 1019 AT Amsterdam, Nettlau zaal
Datum en tijd: 2 oktober 2023, 13:00-17:00 uur.

Aanmelding: door middel van een e-mail aan secretariaat@bb.huc.knaw.nl, onder vermelding van ‘Studiemiddag MVN 2 oktober’.