Library of Voices – Publieksprijs & Podcast

Het project Library of Voices is uitgeroepen tot één van de drie genomineerden voor de Onroerenderfgoedprijs Vlaanderen 2019De Library of Voices bevindt zich in de recent gerenoveerde Norbertuspoort, gelegen in de Abdij van Park te Leuven. Het is een bijzondere en prachtige plek om muzikaal erfgoed te bestuderen en tot klinken te brengen.

De Library of Voices maakt tevens kans om de publieksprijs in de wacht te slepen. Hiervoor kan jij je stem uitbrengen. Het winnen van deze publieksprijs zou een ontzettend grote meerwaarde zijn voor de Alamire Foundation, KU Leuvens studiecentrum voor muziek in de Lage Landen.

>>> Stemmen kan door hier te klikken.

In de recent gepubliceerde podcast van de Universiteit van Vlaanderen leiden Bart Demuyt en David Burn je in 20 minuten doorheen de Library of Voices en het Huis van de Polyfonie, waar er zoals je zal horen naast het onderzoek ook klinkend een en ander aan de gang is… Klik hier om de podcast te beluisteren.

De leden van de Vlaamse Werkgroep Mediëvistiek hadden reeds de eer om de schitterende bibliotheek en high-tech muzieklabo’s van de Library of Voices te bezoeken tijdens onze jaarlijkse ledenuitstap in juni. Op deze dag bezochten we eveneens het Huis van de Polyfonie, de abdij en omliggende gronden van Park.

Ga deze parel (opnieuw) bezoeken op de Open Monumentendag in Leuven op 8 september!