Studiedag ‘In saecula saeculorum. Parochiearchieven beheren en waarderen’

Parochiearchieven hebben niet enkel een administratieve functie, maar zijn ook een waardevolle historische bron. In het kader van het wijzigende parochielandschap kunnen parochiearchieven soms bedreigd worden. Om een verantwoord beheer van parochiearchieven te stimuleren, werd een nieuwe selectielijst voor archieven van kerkfabrieken en parochies ontwikkeld door het Rijksarchief, het Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving van de KU Leuven (KADOC) en het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur vzw (CRKC).

Naar aanleiding van de publicatie van de selectielijst wordt op vrijdag 3 juni 2016 de studiedag «In saecula saeculorum. Parochiearchieven. Beheren en waarderen» georganiseerd. Tijdens het namiddaggedeelte komen verschillende onderzoeksprojecten op basis van parochiearchieven aan bod. Meer informatie in dit document.