Lezing Erasmushuis 11 december

Het Erasmushuis in Brussel organiseert regelmatig activiteiten om de interesse voor  Erasmus’ werken, de Renaissance en de klassieke auteurs te bevorderen.

Op donderdag 11 december organiseert het Erasmushuis, samen met de Fundatio Melissa en de stichting Humanitas Europae, een avond in het teken van de muziek en de Latijnse wereld, naar aanleiding van de publicatie in Franse vertaling van de geschiedenis van de Latijnse literatuur van Michael von Albrecht. Na een museumrondleiding in het Latijn volgt een lezing door Prof. von Albrecht over Ovidius’ Heldinnenbrieven, getiteld “Briseis, critica van het mannelijk geslacht & Ovidius, literatuurcriticus”. Het strijkkwartet CoryFeye sluit de avond af met een kort concert. Het evenement is gratis, mits reservatie.

Meer informatie vindt u op http://www.erasmushouse.museum/Page.php?ID=28.