Vacature Projectmedewerker Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (deeltijds)

De vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheek is samen met de Nederlandse Taalunie en de Koninklijke Bibliotheek van Nederland verantwoordelijk voor de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL). De DBNL is een website over de Nederlandse literatuur, taal en cultuurgeschiedenis. De site bevat literaire teksten, secundaire literatuur en aanvullende informatie. De Koninklijke Bibliotheek is als uitvoerder van dit Nederlands-Vlaams project verantwoordelijk voor de digitalisering en ontsluiting van de teksten. De Vlaamse Erfgoedbibliotheek is onder meer verantwoordelijk voor de Werkgroep Content die advies levert over de werken die gedigitaliseerd moeten worden.

Voor de opvolging van het project en het verhogen van het gebruik en de visibiliteit van de DBNL in Vlaanderen, zoekt de Vlaamse Erfgoedbibliotheek een deskundige en gedreven projectmedewerker, die nauw samenwerkt met de DBNL-coördinator in de KB Den Haag.

Kandidaten beschikken over een masterdiploma, bij voorkeur in Taal- of Letterkunde (Nederlands), hebben affiniteit met bibliotheken, eventueel ook erfgoed, en hebben affiniteit met academisch onderzoek, eventueel ook onderwijs.

Solliciteren kan tot en met 7 maart 2017.

Meer informatie over deze vacature kan je hier vinden.