Masterclass Bernard McGinn, 23 juni 2015, Groningen

Op 23 juni 2015 om 13u vindt de Masterclass ‘Apocalypticism and Mysticism’ van prof. em. Bernard McGinn (University of Chicago) plaats te Groningen (exacte locatie nog te bepalen). Deze masterclass is bedoeld voor masterstudenten en beginnende doctorandi. Het vertrekpunt van de masterclass is prof. McGinns artikel “Apocalypticism and Mysticism in Joachim of Fiore’s Expositio in Apocalypsim“. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze dit artikel lezen alsook enkele (vertaalde) fragmenten uit de Expositio. Hierover schrijven ze een verslag van 3p. dat ze indienen vóór 19 juni. Tijdens de masterclass wordt gediscussieerd over het artikel en de verschillende verslagen. De masterclass kan meetellen als onderdeel van de doctoraatsopleiding (1ECTS).

Deelnemers moeten registeren via de Onderzoeksschool Mediëvistiek vóór 20 mei 2015 door een mail te sturen aan ozsmed@rug.nl.