Bezoek aan Aken

Op veler verzoek organiseert de VWM in december een daguitstap naar Aachen (Aken), Duitsland. Beroemde bezienswaardigheden als de dom, het raadhuis en de oude stadsmuren maken de stad een interessante bestemming. Maar de hedendaagse, veeleisende mediëvist kan zich in deze tijd van het jaar in Aachen ook laven aan ander vertier; de gezellige jaarlijkse kerstmarkt in het centrum. Een bezoek aan de middeleeuwse stad is natuurlijk niet compleet zonder een paar glazen Glühwein!

Em. Prof. Dr. Jef Janssens is zo vriendelijk geweest om aan te bieden ons rond te leiden en het één en ander te vertellen over de dom, de kapel en de stad Aachen. Hij zal ook een korte inleiding geven in de (cultuur-)geschiedenis van de stad. Naast twee geplande activiteiten onder zijn leiding, is er genoeg vrije tijd om ook zelf Aachen en de kerstmarkt te verkennen.

De VWM zal busvervoer tussen Brussel en Aachen verzorgen. We verwachten om 9.00 uur in Brussel te vertrekken en daar ca. 21.00 uur weer aan te komen. Gezien de kosten voor het regelen van busvervoer, zijn we helaas genoodzaakt van iedereen die van de bus gebruik maakt een kleine bijdrage te vragen. Dat zal waarschijnlijk neerkomen op ongeveer €10-€15 p.p.

Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk leden mee kunnen gaan, hebben we een doodle opgesteld, waarop iedere geïnteresseerde kan aangeven wanneer hij/zij kan. Hieronder staat de link naar de website. We hopen jullie allemaal in Aken te zien!

http://doodle.com/anxbta47b2bhx6cd