Internationale conferentie numismatiek “Urban vs. Rural Contexts” (16 mei, KBR)

Op vrijdag 16 mei 2014 organiseert het Penningkabinet, in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek van België, de vierde editie van haar driejaarlijkse numismatische conferentie. Dit jaar is de titel “Urban versus rural contexts: differences of monatization from ancient Greece to the early Middle Ages (coin finds, taxes and trade)“. Acht sprekers zullen hun onderzoek presenteren over het gebruik van geld en de monetarisatiegraad op het platteland. In bijlage vindt u het programma van de dag. Praktische informatie vindt u in bijgaand bericht. Meer informatie en inschrijving via Céline Ben Amar (celine.benamar@kbr.be).

Themanummer Queeste

Hier vindt u een flyer met daarin de aankondiging van het themanummer dat door Queeste wordt uitgegeven naar aanleiding van de organisatie van een recente studiedag ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van het tijdschrift.

Textometrie workshop Rome Juni 2014

De École française de Rome en het Centre of Comparative Studies “I Deug-Su” van de universiteit van Siena organiseren, in samenwerking met het Laboratoire de Médiévistique Occidentale de Paris te Rome een workshop van 2 tot 6 June 2014. Het onderwerp van deze workshop is de computationele analyse van historische teksten. Het programma is gericht op de toepassing van allerhande tools en software voor tekstuele analyse van teksten in historisch en filologisch onderzoek. Meer informatie vindt u in deze brochure.