Internationaal Congres The Ten Commandments

Op 10 en 11 april 2014 organiseert de Universiteit Gent een internationale conferentie getiteld The Ten Commandments in medieval and early modern culture. Deze gaat door in Congrescentrum Het Pand (Gent). U vindt het volledige programma hier. Info en registratie via onderstaande webpagina van het congres.
www.tencommandments.ugent.be

Boekvoorstelling ‘Het gewicht van de auteur’ (KANTL, 29/11)

Op vrijdag 29/11 stelt dr. Mike Kestemont zijn boek Het gewicht van de auteur. Stylometrische auteursherkenning in Middelnederlandse literatuur voor in de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde te Gent. Het werk biedt de eerste toegankelijke inleiding tot computationele auteursherkenning in ons taalgebied en gaat in op de mogelijkheden én moeilijkheden die zich voordoen bij toepassing op historische teksten. De boekvoorstelling, vergezeld door wetenschappelijke lezingen, vangt aan om 17h15. De toegang is gratis maar aanmelding aanbevolen. Reserveren kan telefonisch (09/265 93 40) of per e-mail (info@kantl.be). Meer informatie en het volledige programma vindt u hier.

Boekenbeurs 2013

Net als vorig jaar biedt uitgeverij Brepols alle leden van de Vlaamse Werkgroep Mediëvistiek de kans om op donderdag 7 november gratis de Boekenbeurs in Antwerpen te bezoeken. Die dag is de beurs geopend tot 22u. ’s Avonds zijn leden welkom op een receptie aan de stand van Brepols. De tickets kunnen online aangevraagd worden via hun web-loket. Meer informatie vindt u in de uitnodiging
Registratie kan via deze url: http://event.tickoweb.be/boekenbeurs-nocturne